Scenario Based Simulation

STC Training & Consultancy en Daalder Techniek bieden in een samenwerkingsverband u een twee daagse trainingsprogramma in Stressful Operations en Emergency Response Simulation (ERS).
 

De cursus heeft als doel de cursisten in de gelegenheid te stellen om op een veilige manier en begeleide wijze hun vaardigheden, kennis en attitude te trainen in relatie tot verhoogd stress niveau.
 

Tijdens de training ligt de focus op het managen van de resources in de Control Room en de omgeving; te weten uw Equipment (Installatie), Mensen en Procedures.

De training is een combinatie tussen een interactieve training in softskills, handelswijzen en cultuur aspecten gecombineerd met het uitvoeren van scenario gebaseerde simulatie in de Control Room Simulator.

DAG

1

COMPETENTIE FUNDAMENT ONTWIKKELING

 Voor deze training maken we gebruik van de Control Room Simulator. Alvorens er gebruik gemaakt wordt van de gesimuleerde controle kamer zal er tijdens een interactieve sessie gezamenlijk nagedacht en gesproken worden over aspecten zoals: `Wat is Situational Awareness en hoe vergroot je dit?`, `Wat is een foutenketen?`, `Hoe pas je dit toe?’ en welke stappen zijn er binnen het nemen van beslissingen.
 

Bij proces operations komen veel van deze vragen samen met het niveau van samenwerken, communicatie en de cultuur. Tijdens de interactieve sessies wordt aan de hand van theorieën uit literatuur, ervaring en gebeurtenissen de cursist in gelegenheid gesteld het eigen “mentale plaatje” hierbij te vormen.
 

Alvorens de cursisten deelnemen in de gesimuleerde omgeving wordt de verkregen kennis en vaardigheden toegepast door een incident te analyseren op basis van video materiaal.